Фото ілюстративне зі соцмереж

Гельсінська комісія США пропонує змінити стратегію стосовно Росії

Варто відмовитися від підходу до Росії, який склався після Холодної війни, та визнати Москву постійною загрозою глобальній безпеці. Такий заклик до Сполучених Штатів Америки озвучила двопартійна комісія, що займається підтримкою демократії та прав людини в пострадянських державах.

Про це повідомило видання The Hill, журналісти якого отримали звіт Гельсінської комісії. У ньому наголошується, що Вашингтон повинен переосмислити своє ставлення до Росії, як це зробили у відносинах із Китаєм, і відповідно перерозподілити ресурси.

Одним із пріоритетів стратегії є забезпечення перемоги України в її війні проти Росії через значну військову та гуманітарну допомогу, а також дозвіл на удари українських військ по російській території за допомогою американської зброї.

Медійники додали, що пропозиції звіту виходять за рамки зобов'язань адміністрації Байдена щодо України та суперечать позиціям Дональда Трампа та його союзників у Конгресі, які вважають, що США витрачають надто багато на безпеку Європи. Трамп наголошує на необхідності прямих переговорів між Україною та Росією, однак голова Гельсінської комісії, республіканець Джо Вілсон, скептично ставиться до можливості укладення угоди з Путіним.

Звіт також закликає США та їхніх союзників підготуватися до довгострокового протистояння з Росією, враховуючи її історію насильницької імперіалістичної політики та порушень.

Гельсінська комісія — це неурядова організація, яку створив Конгрес США 1975 року для моніторингу та заохочення дотримання Гельсінських угод та інших зобов'язань ОБСЄ. У ній беруть участь конгресмени, сенатори, політичні, воєнні та безпекові експерти.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, кремлівські чиновники розповідають про заплановані соціальні витрати. Однак насправді Росія планує подальше збільшення оборонних витрат 2025 року. При цьому рашистська влада уникає обговорення збільшення оборонних витрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.09.2024 08:19