Фото: Офіс президента

США ретельно вивчають "план перемоги" України, — Блінкен

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація президента Джо Байдена ретельно вивчає план перемоги України.

Таку заяву він зробив на прес-конференції у Нью-Йорку, де проходила Генеральна асамблея ООН, передає "Голос Америки".

Зокрема, за словами Блінкена, США наразі розглядають "додаткові дії", щоб допомогти українцям перемогти російських загарбників. У цьому контексті обговорюється і надання Києву дозволу бити західною зброєю по країні-агресорці.

"Ми дуже ретельно це вивчаємо, включно з тим, що ми або інші партнери України повинні були б зробити, якщо потрібно, додаткові дії, щоб допомогти їм досягти цього успіху", — сказав Блінкен.

Держсекретар США наголосив, що президент Байден "дуже чітко заявив, що він відданий успіху України".

"Він також прагне переконатися, що вони мають те, що їм потрібно для ефективного захисту. Я говорив це багато разів і скажу знову, кожен крок на цьому шляху ми пристосовували та адаптували до потреб, і я переконаний, що ми продовжуватимемо це робити", — додав Блінкен.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський презентував план перемоги у Сполучених Штатах Америки. Тепер на рівні команди українська сторона буде працювати над наповненням кожного кроку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.09.2024 13:39