Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

До України прибули Ентоні Блінкен та глава МЗС Британії: подробиці візиту

У середу, 11 вересня, держсекретар США Ентоні Блінкен разом з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі прибули до Києва. Це стало першою подібною спільною поїздкою очільників дипломатичних відомств країн за останні роки.

Про прибуття повідомили іноземні видання The New York Times, AFP та Associated Press.

Посадовці прибули до київського залізничного вокзалу потягом з Польщі. На світлинах також "засвітився" колишній головком Валерій Залужний, який зараз є послом України в Британії.

У середу, 11 вересня, держсекретар США Ентоні Блінкен разом з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі прибули до Києва

У середу, 11 вересня, держсекретар США Ентоні Блінкен разом з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі прибули до Києва

Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

За словами радника Білого дому Джона Кірбі, під час візиту до України Блінкен планує ознайомитися із ситуацією на фронті та обговорити потреби Києва впродовж найближчих тижнів та місяців з огляду на наближення зими.

Очільник американської дипломатії "підтвердить підтримку США зусиль України, спрямованих на її захист та відвоювання території, захопленої РФ". Також, як раніше повідомив Кірбі, в українській столиці відбудеться розмова щодо просування мирних пропозицій глави держави Володимира Зеленського.

"Безумовно, завершення (війни, — ред.) шляхом переговорів — це найбільш вірогідний результат у цьому випадку. Але коли це станеться, а також за яких умов і обставин — це вирішуватиме президент Зеленський", — сказав Кірбі.

Очікується, що Ентоні Блінкен та Девід Леммі проведуть зустрічі з високопосадовцями українського уряду та візьмуть участь у Кримській платформі.

Водночас, за словами Блінкена, одна з цілей поїздки — почути від керівництва України про їхні потреби на цей час та цілі. На його думку, візит відбудеться у "критичний момент для України".

Кримська платформа — ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Нагадаємо, раніше Ентоні Блінкен заявив, що країна-агресорка Росія може вдарили по Україні іранськими балістичними ракетами вже найближчими тижнями. На думку Блінкена, це ще глибше втягує Тегеран у російсько-українську війну. Відтак, він пригрозив Ірану санкціями за пособництво РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2024 12:18