Фото: ДСНС

Гендиректора "Охматдиту" Жовніра відсторонили від виконання обов’язків

Генерального директора дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра відсторонили від виконання обовʼязків. Наразі у медзакладі правоохоронці здійснюють певні перевірки.

Про це повідомив міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Генеральний директор НДСЛ "Охматдит" Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про подальші рішення повідомимо додатково, в тому числі й кадрові", — йдеться у дописі.

За його словами, правоохоронні органи проводять досудове розслідування щодо інциденту між лікарнею "Охматдит", однойменним фондом та переможцем тендеру на відбудову. Ляшко зауважив, вже встановлено факти викривлення інформації зі сторони медзакладу та фонду.

"Отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду", — зазначив очільник МОЗ.

Ляшко також зауважив, що рішення оголосити компанію переможцем тендеру ухвалив саме Жовнір, про що було поінформовано на офіційній сторінці лікарні. Натомість відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від Робочої групи "Охматдиту" отримані не були.

"Окремо зауважу, що збирати кошти саме на рахунок Фонду після атаки на "Охматдит" 8 липня запропонував директор лікарні, посилаючись на успішний досвід співпраці", — додав Ляшко.

Хто саме буде виконувати обов’язки Жовніра на час його відсторонення, Ляшко не уточнив, але зазначив, що це має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег.

Водночас він наголосив, що МОЗ дотримується раніше озвученого плану, згідно з яким усі подальші процеси відновлення Охматдиту відбуватимуться під наглядом Ради з відновлення, куди вже ввійшли представники міжнародних організацій і компаній, які зробили найбільші пожертви.

"Сьогодні відбудеться засідання для відбору семи учасників з-поміж представників громадськості, тобто Рада у складі 15 осіб буде остаточно сформована. Прошу Раду з відновлення зібратися вже в цей понеділок, щоби розглянути поетапний план відновлення Охматдиту та надати свої рекомендації щодо подальших дій. Нагадаю, що всі рішення Ради є публічними та оприлюднюються на ресурсах МОЗ", — заявив Ляшко.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що Німеччина виділяє кошти на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яку російські окупанти пошкодили під час ракетного удару 8 липня. Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку країни надасть Києву 10 мільйонів євро.

Також за три години від початку збору на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві українці задонатили понад 100 мільйонів гривень. Цільовий збір ініціював United24 разом із Monobank. До ініціативи долучилися прості українці та бізнесмени. Початковий план збору становив 100 мільйонів гривень, однак після досягнення необхідної суми його вирішили продовжити.

Згодом в Україні розгорівся скандал, пов'язаний з відбудовою київського "Охматдиту". Підрядником обрали підозрілу компанію за 307 мільйонів із суттєво завищеними цінами. Після цього тендер скасували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.08.2024 15:57