Фото: ДСНС

У МОЗ затвердили перших учасників Ради з відновлення "Охматдиту"

Міністерство охорони здоров'я затвердило перших вісім учасників Ради з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Про це повідомила прес-служба МОЗ.

"Це представники від благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, а також по одному представнику МОЗ України та НДСЛ "Охматдит", — йдеться у повідомленні.

Так, до Ради з відновлення "Охматдиту" увійшли:

  • Яко Сільє, постійний представник Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні;
  • Ігор Кацитадзе, спеціаліст з охорони здоровʼя Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні; 
  • Донатас Бутку, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні;
  • Володимир Кудрицький, голова правління ПрАТ "Національна енергетична компанія Укренерго";
  • Назар Купибіда, член Ради Директорів, віце-президент з фінансів АТ "Концерн ГАЛНАФТОГАЗ";
  • Юлія Висоцька, директор ПрАТ "Науково-виробниче об’єднання "ПРАКТИКА";
  • Євгеній Гончар, начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій та медичного обслуговування Департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоровʼя України;
  • Олена Ларіна, провідний фахівець з внутрішнього контролю НДСЛ "Охматдит".

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що Німеччина виділяє кошти на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яку російські окупанти пошкодили під час ракетного удару 8 липня. Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку країни надасть Києву 10 мільйонів євро.

Також за три години від початку збору на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві українці задонатили понад 100 мільйонів гривень. Цільовий збір ініціював United24 разом із Monobank. До ініціативи долучилися прості українці та бізнесмени. Початковий план збору становив 100 мільйонів гривень, однак після досягнення необхідної суми його вирішили продовжити.

Згодом в Україні розгорівся скандал, пов'язаний з відбудовою київського "Охматдиту". Підрядником обрали підозрілу компанію за 307 мільйонів із суттєво завищеними цінами. Після цього тендер скасували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2024 11:35