Фото: varta1.com

Генерал розповів, чи вистоїть Київ у разі нового наступу російських військ

Російський диктатор Володимир Путін прагне захопити та змінити владу в Україні. Доки головна ціль не буде виконана, то РФ не зможе повністю контролювати країну.

Про це розповів командувач угрупуванням сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк, пише "РБК-Україна".

Наразі на київському напрямку розвідка не бачить угруповання, яке могло б загрожувати наступом.

За словами Павлюка, на створення ударного кулака піде щонайменше два-три місяці — це мінімальний термін.

"Тому цей напрямок ми не виключаємо із переліку загрозливих", — сказав  він.

Генерал-лейтенант запевнив, що військові вивчили всі питання та проблеми, які були на 24 лютого 2022 року, і це все враховано при побудові ліній оборони навколо Києва, Київської області й до кордону.

Безпека Києва напряму залежить від сформованих на цьому напрямі сил і засобів ЗСУ при можливому нового наступу ворога. Також невідомо, яке угруповання військ створять у Білорусі російські окупанти. 

Павлюк наголосив, що військові працюють над тим, щоб у разі повторного вторгнення далі за кордон противник не пройшов.

"Відповідні сили та засоби ми тримаємо тут постійно і готові до таких дій ворога. Чи буде їх достатньо — залежить від того, яке угруповання буде створено на території Білорусі. Тоді можна буде оцінити. Зараз у нас є сили та засоби, які можуть стримати російсько-білоруські війська", — відповів він.

Нагадаємо, Російська Федерація створює умови для воєнних провокацій на північно-східному кордоні України. Такі дії диктатору Володимиру Путіну необхідні для продовження інформаційних операцій та сковування Збройних сил України.

Війна, 02.02.2023 14:41