Фото: Telegram Сирського

Генерал Сирський пояснив, чому українським військовим важливо тримати оборону Бахмута

Відчайдушна оборона Бахмута дозволяє виграти важливий час для контрнаступу ЗСУ. Ворог на цій ділянці фронту втрачає найбільш підготовлену і боєздатну частину свого війська.

Таку заяву зробив командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

"Кожен день оборони міста дозволяє нам виграти час для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій. Разом з тим у боях за цю фортецю ворог втрачає найбільш підготовлену і боєздатну частину свого війська- штурмові загони Вагнера", — заявив Сирський.

Він зазначив, що заяви Пригожина в черговий раз  підтверджують, що після захоплення "вагнерівцями" Бахмута у противника будуть розв'язані руки й він зможе розпочати широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці.

"Це ще раз доводить дуже важливу роль Бахмута в загальній системі оборони нашого угруповання. Тисячі ворогів, які загинули при штурмі міста - тому яскраве підтвердження. Пишаюся мужністю та героїзмом наших воїнів, які своєю стійкістю зривають плани агресора", — додав генерал.

Сирський також підкреслив, що бої на Бахмутському напрямку тривають. Ворог кинув у бій свої найпідготовленіші підрозділи "Вагнера". Разом з тим, нашим оборонцям вдається завдавати значних втрат ворогу — як особового складу, так і військової техніки. 

"Кожен день стійкого опору дає нам дорогоцінний час для зменшення наступальних потужностей ворога", — сказав військовий.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що у російських загарбників немає достатніх ресурсів для подальшого наступу на українську територію у разі захоплення Бахмута. Якщо окупанти окупують місто, то просування армії РФ на цьому напрямку завершиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 10:23