Фото: Сухопутні війська

Генерал Сирський відвідав українських військових на фронті (фото)

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський зустрівся з захисниками на фронті. Генерал обговорив з військовими ситуацію на лінії бойового зіткнення.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Сухопутних військ.

Сирський відвідав частини та підрозділи, які стримують агресора на передньому краї. Він також привітав піхотинців з професійним святом та вручив державні нагороди.

"Піхота — основа нашого війська! Поки наші піхотинці не займуть позиції ворога, до тих пір вони не вважаються зайнятими", — сказав командувач.

Генерал також поспілкувався із воїнами та обговорив проблемні питання, надав рекомендації для підвищення обороноздатності на фронті.

Ситуація на фронті

Протягом суботи, 6 травня, окупанти завдали шість ракетних ударів, зокрема по містах Часів Яр, Костянтинівка та Херсон. Крім того, ворог завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, є потерпілі.  Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак.

Нагадаємо, 2 травня командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський приїхав до українських військових на Бахмутському напрямку. Там він вже ухвалив низку важливих рішень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2023 14:35