Фото: Офіс президента

Герої України зможуть отримати житло від держави: Зеленський підписав важливий указ

Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким громадяни, які отримали звання Героя України, мають право на отримання житла від держави. Зокрема, отримати житло від держави зможуть члени сімей Героїв України, які померли, або яким надали це звання посмертно.

Про це стало відомо з указу президента №1114/2002.

"У разі присвоєння звання Герой України з відзначенням ордена "Золота Зірка" посмертно або в разі смерті особи, якій надано звання Герой України із врученням ордена "Золота Зірка", одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей таких осіб незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов", — йдеться у повідомленні. 

Зокрема, військовим, які служили в Міністерстві оборони, Міністерстві внутрішніх справ, органах розвідки, Службі безпеки, Управлінні державної охорони, оселі видаватимуть коштом цих відомств. Зазначається, що цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Варто наголосити, що від початку повномасштабної російсько-української війни відповідне звання отримали щонайменше 360 українців. Водночас 210 із них нагороджені посмертно. Володимир Зеленський зауважив, що держава подбає про кожного з них.

Нагадаємо, нещодавно у Київській області з'явилося перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів, яке налічує 56 житлових комплексів. До кінця цього місяця усі будиночки будуть передані захисникам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.08.2024 00:56