Фото: Офіс президента

Обговорюватимуть зрадників, які втекли з України: Зеленський збирає у понеділок нараду з силовиками

У понеділок, 26 серпня, президент Володимир Зеленський призначив нараду за участю керівників правоохоронних органів України. На ній силовики доповідатимуть щодо зрадників, які втекли за кордон.

Про це глава держави повідомив під час вечірнього відеозвернення 25 серпня.

"І ще одне. Щодо тих осіб, хто працює проти нашої держави: зрадників України, які допомагали російській агресії чи виправдовують її, які втекли з України, ховаючись від відповідальності. Нашій державі потрібні чіткі відповіді щодо таких осіб. Чітка відповідальність. Щоб усі ці "товаріщі"отримали те, на що заслуговують, хоч би де вони ховались і куди б побігли", — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що на 26 серпня призначив нараду за участю керівників правоохоронних органів України — СБУ, МВС, ДБР, а також керівників НАБУ, САП, голова Державної прикордонної служби України, Генеральної прокуратури, представників розвідки. 

"Багато речей треба завтра обговорити на цій зустрічі й висновків зробити", — додав Володимир Зеленський.

Справа Дмитрука: що відомо

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляли, що нардеп незаконно покинув Україну на День Незалежності — у суботу, 24 серпня. Сам Дмитрук у Telegram почав заявляти, що ніби його планують затримати й невдовзі за місцем його проживання у Києві та Одесі відбуватимуться обшуки. Крім того, він заявляв про буцімто фейки, що його родина і він в Молдові й українські спецслужби вимагають, аби молдовські — затримали його.

25 серпня генеральний прокурор повідомив Дмитруку про підозру через напади на правоохоронця та військового, замах на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганство. До того ж, відповідно до вимог КПК України, його викликали до слідчого Державного бюро розслідувань для проведення слідчих та процесуальних дій на 10:00 29 серпня та 30 серпня поточного року. Дмитрук майже одразу відреагував на повідомлення йому про підозру. Він заявив, що не погоджується з таким рішенням Офісу генерального прокурора, й назвав справу "сфальсифікованою і видуманою".

Нагадаємо, що Дмитрук відомий низкою скандалів. Зокрема, він був одним з трьох "антивакцинаторів", яких називав голова фракції "слуг" Давид Арахамія. Дмитрука виключили з фракції "Слуга народу" в листопаді 2021 року.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Також журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п'яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2024 23:25