Фото: Instagram Артема Дмитрука

"Сфальсифікована і видумана історія": нардеп Дмитрук відреагував на оголошення підозри

Народний депутат Артем Дмитрук, якому 25 серпня було повідомлено про підозру через напади на правоохоронця та військового, не погоджується з таким рішенням Офісу генерального прокурора. Він назвав справу "сфальсифікованою і видуманою".

Відповідний допис Артем Дмитрук опублікував у своїй сторінці в Instagram.

"Офіс Генпрокурора повідомив мені про підозру через "напад на правоохоронця і військового". Власне, нічого нового. Влада продовжує своє полювання на незгодних з режимом. І так, до речі, ніякі підозри мені ніхто не вручав. А всі ці справи — повністю сфальсифікована і видумана історія", — написав Артем Дмитрук у соцмережі.

Артем Дмитрук відреагував на оголошену підозру Генеральним прокурором

Знімок з екрана зі сторінки в Instagram Артема Дмитрука

Що "світить" Артему Дмитруку

Дії підозрюваного нардепа Артема Дмитрука Офіс генпрокурора кваліфікував за наступними статтями:

  • за ч. 1 ст. 122 КК України — умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • за ч. 1 ст. 296 КК України — грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Раніше повідомлялось, що прихильник московського патріархату, позафракційний народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав з України за кордон. Як зазначала "Українська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах, нардеп незаконно покинув Україну на День Незалежності — у суботу, 24 серпня. Сам Дмитрук у Telegram почав заявляти, що ніби його планують затримати й невдовзі за місцем його проживання у Києві та Одесі відбуватимуться обшуки. Крім того, він повідомляв про буцімто фейки, що його родина і він в Молдові й українські спецслужби вимагають, аби молдовські — затримали його.

Нагадаємо, що Дмитрук відомий низкою скандалів. Зокрема, він був одним з трьох "антивакцинаторів", яких називав голова фракції "слуг" Давид Арахамія. Дмитрука виключили з фракції "Слуга народу" в листопаді 2021 року.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Також журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п'яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2024 18:09