Фото: Instagram Артема Дмитрука

Нардепу Дмитруку оголосили підозру: що інкримінують любителю московської церкви

У неділю, 25 серпня, народному депутату України Артему Дмитруку повідомлено про підозру через напади на правоохоронця та військового. Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що народний обранець у незаконний спосіб покинув територію нашої держави.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Офіс генерального прокурора.

У відомстві зазначили, що генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві.  

За даними слідства, підозрюваний Артем Дмитрук, перебуваючи в Одесі, діючи групою осіб, здійснив напад на співробітника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти зброю, яка знаходилась в останнього. Дії підозрюваного кваліфіковано:

  • за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України — умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;
  • за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України — закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб.

Крім того, як зазначають в Офісі генпрокурора, в інший період часу підозрюваний, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому декілька ударів, зокрема, в область голови. 

"Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження", — йдеться у повідомленні прокурора.

Дії підозрюваного нардепа Артема Дмитрука кваліфіковано:

  • за ч. 1 ст. 122 КК України — умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • за ч. 1 ст. 296 КК України — грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

У зв’язку з викладеним, відповідно до вимог КПК України, підозрюваний викликається до слідчого Державного бюро розслідувань для проведення слідчих та процесуальних дій:

  • на 10:00 29 серпня;
  • на 10:00 30 серпня.

Раніше повідомлялось, що прихильник Московського патріархату позафракційний народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав з України за кордон. Як зазначала "Українська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах, нардеп незаконно покинув Україну на День Незалежності — у суботу, 24 серпня.

Нагадаємо, що Дмитрук відомий низкою скандалів. Зокрема, він був одним з трьох "антивакцинаторів", яких називав голова фракції "слуг" Давид Арахамія. Дмитрука виключили з фракції "Слуга народу" в листопаді 2021 року.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Також журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п'яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2024 17:44