Фото з соцмереж / ілюстративне

Скандальний нардеп Дмитрук, який є прихильником Московського патріархату, втік з України, — ЗМІ

Прихильник Московського патріархату позафракційний народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав з України за кордон.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на поінформовані джерела у правоохоронних органах. Як зазначає видання, Дмитрук незаконно покинув Україну на День Незалежності — у суботу 24 серпня.

Востаннє, як зазначають джерела УП, у законний спосіб Дмитрук перетинав кордон України з Молдовою на початку 2023 року і до 24 серпня 2024 року не виїжджав.

"Торік 24 січня о 19:41 він повернувся в Україну з Молдови через ПП "Маяки-Удобне" автомобілем Toyota з державним номерним знаком і до неділі 24 серпня за кордон не виїжджав", — йдеться у повідомленні видання.

Наразі правоохоронці зʼясовують всі обставини незаконного перетину Дмитруком державного кордону. Журналісти "Української правди" намагалися зв'язатися з Артемом Дмитруком, але його мобільний номер телефону більше не обслуговується.

Ще 24 серпня Артем Дмитрук у Telegram-каналі заявляв, що ніби його планують затримати та невдовзі за місцем його проживання у Києві та Одесі відбуватимуться обшуки.

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада ухвалила заборону релігійних організацій, що пов’язані з Російською православною церквою. Проте не всі народні обранці підтримали законопроект: 29 нардепів проголосували проти, ще четверо утримались. У списку прихильників Московського патріархату опинився й Артем Дмитрук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2024 16:41