Фото: Дмитро Пєвцов / скріншот з відео

Посягався на територіальну цілісність України: російському актору з "Бандитського Петербурга" повідомлено про підозру

Відомому російському акторові й депутату Держдуми Дмитру Пєвцову повідомлено про підозру. Йому, зокрема, інкримінують посягання на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

У відомстві наголосили, що за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру російському актору і депутату державної думи РФ від партії "Нові люди".

"Йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також агресивної війни (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України)", — йдеться у повідомленні генпрокурора.

Скріншот: Офіс генпрокурора

Підтримав анексію Криму та повномасштабне вторгнення

За даними слідства, артист, бувши публічною впливовою особою, у 2014 році підтримав анексію Криму та окупацію українських східних територій. У 2022 році він так само схвалив і підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

"У численних інтерв’ю пропагандистським медіа він заявляв, що "спецоперація" в Україні — це частина великого плану Росії щодо "руського миру", який обов’язково має бути виконаним", — йдеться у повідомленні прокурора.

Також підозрюваний наголошував на своїй безпосередній участі як політика у проведенні "СВО", а саме голосуванні за визнання "незалежності" так званих "Л/ДНР".

Нагадаємо, російського актора театру і кіно Микиту Кологривого, який зіграв роль у скандальному серіалі "Слово пацана. Кров на асфальті", внесли до бази "Миротворець" через його публічну підтримку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.02.2024 16:03