Фото: росЗМІ

Контролював "референдум" у Херсоні: депутату Держдуми РФ оголосили про підозру

Депутату Держдуми РФ Олександру Сидякіну повідомили про підозру за участь у незаконному "референдумі" на окупованій частині Херсонської області.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що Сидякін є головою центрального виконкому та заступником секретаря генеральної ради партії "Єдина Росія". З 23 до 27 вересня 2022 року він перебував в окупованому на той час Херсоні, де особисто координував проведення псевдореферендуму щодо "приєднання" регіону до складу Росії.

"Очоливши так звану "наглядову місію", Сидякін намагався створити для міжнародної спільноти видимість законності фейкового голосування. Для цього російський депутат роздавав численні інтерв’ю та коментарі для пропагандистських телеканалів та інтернет-видань, які сфокусовані на західну аудиторію", — йдеться у повідомленні.

Також він відвідував будівлі так званих "виборчих комісій" та "дільниць" в містах і селах лівобережжя, контролював фальсифікацію голосування. 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Сидякіну про підозру за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Оскільки зловмисник перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) під час багатоетапної спецоперації затримала бойовика з угруповання "Вагнер", якого російська воєнна розвідка (відома як Головне розвідувальне управління — ГРУ) "закинула" в Україну для проведення диверсій. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 23:46