Фото: Офіс президента

Глава МЗС Німеччини Бербок прибула до Києва: перші фото

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у понеділок, 11 вересня, прибула до України з робочим візитом. Від початку повномасштабного вторгнення Росії посадовиця вже вчетверте відвідує нашу державу.

Про це повідомило німецьке видання ZDF.

Візит Бербок до останнього тримали в таємниці з міркувань безпеки. Вона приїхала до Києва традиційно потягом. На пероні міністерку зустрів і привітав посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

Бербок у Києві

Фото: соцмережі

Після прибуття Бербок пообіцяла Україні подальшу підтримку на шляху до Європейського Союзу, але також наполягла на зусиллях з проведення реформ, наприклад, для боротьби з корупцією. 

"Україна з величезною мужністю та рішучістю боронить свободу всіх нас. Як Україна стоїть перед нами, так і може на нас покластися. Тому ми розглядаємо розширення ЄС як необхідний геополітичний наслідок війни Росії. І ми надаємо Україні вирішальну підтримку на її шляху до Європейського Союзу", — сказала Бербок.

За її словами, ЄС також повинен "швидко працювати, щоб забезпечити належне положення для отримання більшої кількості стільців за столом".

Нагадаємо, 5 вересня Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли боєприпаси, автомобілі та тягачі.

Додамо, німецький завод із виробництва зброї Rheinmetall планує відкрити центр обслуговування танків Leopard в Україні, які ЗСУ застосовують на полі бою. Хоч поки від України й не надходило запитів на серйозний ремонт цієї техніки, через її інтенсивне використання необхідно проходити перевірку і можливо заміну, включно з системою приводу й управління. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2023 09:25