Фото: Facebook Петера Сійярто

Глава МЗС Угорщини опублікував фото з Москви: відома причина візиту

У четвер, 12 жовтня, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив про приїзд до Росії. За попередньою інформацією говоритимуть про енергетику.

Про це повідомляє Петер Сійярто у Facebook. 

За даними росЗМІ, Сійярто візьме участь у Російському енергетичному тижні — щорічному російському енергетичному форумі, а також проведе переговори з питань енергетики з віце-прем'єром РФ Александром Новаком.

"Прибув до Москви. Настають холоди, енергетична безпека знову в центрі уваги", — сказав глава МЗС.

Зазначимо, що попередні три візити голови угорського МЗС до Росії з 24 лютого 2022 року також стосувались енергетичних питань.

Нагадаємо, що 25 вересня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висунув умови Україні щодо членства в НАТО. Він заявив, що його країна не підтримуватиме нашу державу у жодному питанні, поки вона не відновить "права" етнічних угорців. За його словами, Угорщина вступила в конфлікт з Україною через те, що нібито обмежено права приблизно 150 000 етнічних угорців на використання своєї рідної мови, особливо у сфері освіти. Він додав, що українці роками "знущаються з угорських шкіл" на Закарпатті.

Зазначимо, що наприкінці серпня Орбан запропонував країнам Заходу укласти угоду із диктатором Володимиром Путіним, яка забезпечить безпеку та суверенітет України. Проте вона не буде передбачати повернення Криму та членства України в Північноатлантичному альянсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.10.2023 00:05