Глава ООН призвав зняти блокаду Гази і підтримати гуманітарну діяльність в секторі

31 СЕРПНЯ 2017 12:15

В середу перед вильотом з Близького Сходу в Нью-Йорк Генеральний секретар ООН побував в Газі.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

 Виступаючи в одній зі шкіл БАПОР, Антоніу ГУТЕРРЕШ призвав зняти блокаду сектора і оголосив про рішення виділити для Гази чотири мільйони доларів США з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації.   

Антоніу ГУТЕРРЕШ заявив, що в секторі Газа - одна з найважчих гуманітарних криз, які йому доводилося бачити за багато років роботи в ООН.   

«Я вражений стражданнями населення Гази, що опинилося в такій трагічній ситуації. Газі необхідно шукати рішення своїх проблем. Проте, поки вони не знайдені, я звертаюся до міжнародного співтовариства із закликом підтримати гуманітарну діяльність в секторі», - сказав глава ООН, виступаючи в школі Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР).  

Він додав, що сьогодні розпорядився негайно виділити з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації чотири мільйони доларів США на діяльність оонівців, які працюють в Газі.  

Генеральний секретар ООН знову нагадав про необхідність домагатися реалізації рішення про дві держави і призвав палестинські політичні сили до консолідації влади.   

«Я закликаю забезпечити єдину владу на окупованих палестинських територіях. Учора я був в Рамалле. Сьогодні - в секторі Газа. Обидві ці частини - Палестина. Таким чином, я закликаю до єдності відповідно до принципів, встановлених Організацією звільнення Палестини», - заявив глава ООН.  

Висловившись за просування політичного процесу по врегулюванню палестино-ізраїльського конфлікту, Генеральний секретар ООН призвав одночасно домагатися поліпшення умов життя палестинців. В зв'язку з цим Генеральний секретар нагадав про резолюцію Ради Безпеки 1960, що містить заклик відмінити блокаду сектора Газа.

 

Суспільство, 31.08.2017 12:15