Фото: МЗС

Глави МЗС України та Танзанії провели першу телефонну розмову: обговорили продовольчу безпеку та розвиток співпраці

У понеділок, 20 листопада, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше в історії провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Танзанії Дженуарі Макамбою. Співрозмовники обговорили глобальну продовольчу безпеку та ідеї розвитку співпраці.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Вперше в історії: міністр Дмитро Кулеба провів розмову з міністром закордонних справ Танзанії Дженуарі Макамбою", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дипломати обговорили глобальну продовольчу безпеку, а також ідеї для розвитку двосторонньої співпраці та поглиблення зв’язків України з африканськими країнами.

Варто додати, що нещодавно Кулеба відвідав Південно-Африканську Республіку. Це був перший візит українського глави МЗС в ПАР за 25 років.

Нагадаємо, 6 листопада президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадою Біо. Очільник держави зауважив, що радий відновити контакт між нашими державами на найвищому рівні після 20-річної паузи. Крім того, гарант привітав президента Сьєрра-Леонее з обранням до Радбезу ООН на 2024–2025 роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.11.2023 21:34