Фото: Офіс президента

Україна й Сьєрра-Леоне розблокували відносини після 20-річної паузи: Зеленський провів розмову з президентом країни

У понеділок, 6 листопада, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадою Біо.

Про це гарант розповів у Telegram.

Очільник держави зауважив, що радий відновити контакт між нашими державами на найвищому рівні після 20-річної паузи. Крім того, гарант привітав президента Сьєрра-Леонее з обранням до Радбезу ООН на 2024–2025 роки.

"Сподіваюся на продовження послідовної підтримки територіальної цілісності й суверенітету України", — наголосив Зеленський. 

Також лідери обговорили Формулу миру України, зустріч радників на Мальті та консолідацію підтримки українського бачення миру серед африканських країн, зокрема й на регіональних майданчиках. 

"Розповів про ініціативу #GrainFromUkraine і запросив на другий саміт, що відбудеться в її межах", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 2 листопада президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Королівства Нідерланди Кайсою Оллонгрен, яка прибула з візитом до Києва. Співрозмовники обговорили важливі теми, зокрема безпеку "зернового коридору".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.11.2023 18:59