Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з головою Міноборони Нідерландів: обговорили безпеку "зернового коридору"

У четвер, 2 листопада, президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Королівства Нідерланди Кайсою Оллонгрен, яка прибула з візитом до Києва. Співрозмовники обговорили важливі теми, зокрема безпеку "зернового коридору".

Про це повідомляє Офіс президента.

"Було детально обговорено подальшу підтримку з боку Нідерландів у посиленні спроможностей українських захисників та безпеку "зернового коридору", — заявив гарант.

Глава держави подякував Кайсі Оллонгрен за її велику увагу до України та неодноразові візити з початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Нідерланди з нами з перших днів російської агресії. Ми дуже цінуємо те, що маємо таких потужних партнерів та справжніх друзів", — сказав Зеленський.

Очільник держави також високо оцінив плідний діалог із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, зокрема підсумки телефонної розмови, яка відбулася 30 жовтня.

"Ми вдячні Нідерландам за важливі рішення на підтримку України, ухвалені у важливі часи. Ці рішення ставали сигналом для інших партнерів — як це було з Patriot та F-16. Це вагома підтримка для нашої армії, для наших людей", — додав президент.

Наприкінці зустрічі Володимир Зеленський вручив Кайсі Оллонгрен орден князя Ярослава Мудрого III ступеня — за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку незалежності та територіальної цілісності України.

Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Нагадаємо, що в суботу, 28 жовтня, Україна розпочала переговори з Нідерландами щодо укладення двосторонньою угоди про безпекові гарантії. Зустріч між представниками двох країн проходить на Мальті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 18:52