Фото: "Катарсис"

Гола Пристань йде під воду: рашисти не випускають людей з міста (фото)

Місто Гола Пристань Херсонської області потерпає від напливу води. Через підрив російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції населений пункт йде під воду.

Про це повідомляє канал "Катарсис" з посиланням на коментарі очевидців.

Зазначається, що рівень води у Голій Пристані постійно зростає. За словами місцевих жителів, ніякої евакуації окупанти не здійснюють, людей навіть не випускають з міста.

"Гола Пристань, вже майже всі будинки  під водою. Пишуть, що багато людей благають про допомогу, орки поставили блокпости і не випускають людей, забороняють висуватися місцевим на човнах для порятунку людей. Деякі люди похилого віку гинуть прямо в себе в дома. Рівень води підіймається далі", — йдеться у повідомленні.

На світлинах, які оприлюднило джерело, добре видно, що Гола Пристань йде під воду: деякі приватні будинки повністю затопило.

Ситуація на Херсонщині 7 червня

Багато вулиць в Херсоні вже перекрито, до деяких місць вже неможливо під’їхати. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, станом на ранок на правому березі області затоплено 1852 будинки. Він також попередив місцевих жителів, що вода ще прибуватиме, а тому загроза підтоплень не минула.

Нещодавно в мережу потрапило відео, як люди на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області благають про допомогу. На кадрах із дрона видно, як жінка із дітьми сидить на даху затопленого будинку. Пізніше стало відомо, що військовим із 406-ї бригади вдалося дроном передати родині пляшки з водою.

Херсонці із мікрорайону Корабел уночі чекали на рятувальників і волонтерів на дахах будинків та автівок. Місцеві жителі зізнаються, що не очікували того, що вода почне підступати настільки швидко. Нині евакуація людей триває. Влада забезпечує усіх питною водою та ухвалює рішення для тих населених пунктів, які живилися з водосховища.

Нагадаємо, рівень води у Херсоні внаслідок підриву Каховської ГЕС на ранок середи, 7 червня, становив 5,29 метра. Фактично, за останні 29 годин рівень води піднявся на п'ять метрів. Від моменту підриву з Каховського водосховища вийшла лише одна четверта частина об'єму води, тож вода ще довго буде прибувати.
 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 
Війна, 07.06.2023 16:28