Фото: ДПСУ

"Голлівуд" на кордоні: на Буковині прикордонники влаштували погоню за ухилянтами (відео)

У середу, 30 серпня, працівники Чернівецького загону зупинили у прикордонні два легкових автомобілі "ВАЗ" та одного з водіїв, які перевозили 3-х чоловіків призовного віку — мешканців Харківської, Вінницької та Львівської областей.

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

Одного з водіїв затримали, а от інший зміг втекти від прикордонників. Пошуки порушника поки тривають.

"Автомобіль іншого організатора незаконного трансферу вдалося зупинити в ході переслідування та попереджувального пострілу вгору. Однак, щоб уникнути кримінальної відповідальності він покинув автівку та втік з місця події. Тривають заходи щодо його пошуку", — йдеться у повідомленні.

Охоронці кордону з’ясували, що за певну винагороду організатор та пособник здійснювали незаконне перевезення та супровід правопорушників до кордону з Румунією з метою незаконного його перетину. 

Усіх порушників доставили в прикордонний підрозділ та оформили документи щодо притягнення їх до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Стосовно водіїв до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Нагадаємо, 29 серпня на контрольно-пропускному пункті "Астей" (Лужанка) затримали жінку, яка везла старовинну ікону та ховала ухилянта в автівці, але їй вдалось втекти із пункту пропуску на своєму ж авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2023 13:23