Фото: zmist.pl.ua

Голова Нацполіції прокоментував заяви про необхідність мобілізувати 100 тисяч правоохоронців

Голова Національної поліції Іван Вигівський заявив, що поліцейські дбають про безпеку всередині країни та вже максимально залучені у складі Сил безпеки й оборони. Наразі їхня штатна чисельність становить 120 тисяч осіб.

Так він прокоментував пропозиції мобілізувати 100 тисяч правоохоронців, які лунали напередодні.

"Деякі громадяни, державні службовці, посадовці кажуть, в Національній поліції є 250 тисяч поліцейських, і пропонують 100 тисяч відправити на фронт. Дивно, коли про це заявляють не "диванні експерти", а люди, які працюють в державній системі й не знають елементарних цифр, хоча можна звернутися до нас, і ми надамо штатну чисельність Національної поліції", висловився начальник Нацполіції в інтерв'ю "Українським новинам".

Вигівський зазначив, що зараз по штату є 120 тисяч поліцейських. При тому, що гранична штатна чисельність була затверджена Кабміном.

"Фактично у нас на сьогодні близько 100 тисяч діючих поліцейських, тобто тих, хто в погонах. З них 20 тисяч жінок, 80 тисяч чоловіків. Кожного дня з них заступає на службу близько 20 тисяч в наряд. Це одна зміна. Також близько 15 тисяч слідчих і дізнавачів, 20 тисяч оперативників і тисячі людей, які воюють на фронті, зокрема, підрозділ "Лють", пояснив Вигівський.

Також він наголосив, що поліцейські з офіцерським званням, які, наприклад, переходять в ЗСУ ідуть туди рядовими, якщо вони не служили в армії або не навчались на військовій кафедрі. За тими поліцейськими, хто служить в "Люті", зберігається звання та місце, з якого він пішов воювати.

"Стосовно тих, хто міг і хотів піти на фронт, з першого дня війни ми відпускали всіх. Ті, хто хотів піти в ЗСУ, вони зробили це. У нас система побудована так, що ми не можемо переводити людей в ЗСУ. Наприклад, СБУ може, тому що вони є військовослужбовці. У нас же спеціальні звання, і ми не можемо переводити. У нас тільки один алгоритм це звільнення", наголосив Вигівський. 

Нагадаємо, командування Сухопутних військ Збройних сил України планує розширити коло тих, кого можуть призвати на військову службу під час мобілізації. Військові визначили три категорії таких громадян для мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.12.2023 11:02