Фото ілюстративне зі соцмереж

У ЗСУ назвали три категорії громадян України, які насамперед підпадуть під мобілізацію

Командування Сухопутних військ Збройних сил України планує розширити коло тих, кого можуть призвати на військову службу під час мобілізації. Військові визначили три категорії таких громадян для мобілізації.

Про це заявив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Роман Горбач, відповідаючи на запит журналістів hromadske. Раніше про такі наміри заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

У Збройних силах України перерахували такі категорії:

  • громадяни, яких раніше зняли з військового обліку до 2015 року та не поновили на ньому, відповідно до змін у законодавстві України;
  • громадяни, у яких закінчився термін відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації;
  • громадяни, які досягнули 27-річного віку, але їх не взяли на військовий облік військовозобовʼязаних у звʼязку з ухиленням від виконання військового обов'язку.

"Мета зазначених заходів — забезпечення доукомплектування Сил оборони відповідно до потреби, що існує зараз", — йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, раніше член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Вадим Івченко заявив, що українцям чоловічої статі за кордоном, які не стали на військовий облік, можуть обмежити надання банківських послуг. Вони також не матимуть змоги повної мірою отримувати консульські послуги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 22:42