Фото: соцмережі

Скільки українських поліцейських продовжили працювати на РФ після окупації: вражаюча статистика

Близько 400 уже колишніх працівників поліції працюють на окупованих територіях України в правоохоронних квазіутвореннях Російської Федерації. Їм заочно повідомлено про підозру у державній зраді.

Таку заяву зробив очільник Національної поліції України Іван Вигівський, пише  "Інтерфакс-Україна".

"Близько 400 співробітників поліції, які залишилися на окупованих територіях і після того почали працювати на ворога в правоохоронних квазіутвореннях, заочно повідомлені про підозру в державній зраді", — йдеться у повідомленні.

Вигівський також наголосив, що попри те, що це начебто велика цифра, проте від загальної кількості поліцейських це менше ніж 0,4%. Він додав, що наразі відпрацьовується робота щодо можливої співпраці з ворогом ще 400 поліцейських, які залишилися на окупованих територіях.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство стосовно колишнього правоохоронця з Бердянського району Запорізької області. Він після початку російського вторгнення в Україну почав працювати на загарбників, зокрема добровільно вступив у так звану "народну міліцію" міста Приморськ, що увійшла до так званого "Приморский ОП УВД по городу Бердянску и Бердянскому району".

Раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх правоохоронців з Бердянська. Вони після захоплення міста окупантами пішли до них служити в лави так званої міліції.

Також ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Генічеська, який після захоплення міста працевлаштувався у фейковий правоохоронний орган "Генический районный отдел полиции ГУ МВД Херсонской области".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 14:33