На фото: наслідки звірств росіян під час окупації Гостомеля. Колаж: TrueUA

Голова ОБСЄ відвідав Гостомель, Бучу та Бородянку: промовисті фото його реакції на звірства росіян

Під час візиту до України чинний голова Організації з безпеки та співробітництва Європи, міністр закордонних справ і торгівлі Мальти Ієн Борг відвідав Гостомель, Бучу та Бородянку. Він на власні очі побачив наслідки вторгнення російської армії у 2022 році.

Про це Борг повідомив у соцмережі X. Очільник ОБСЄ також провів зустріч із сім'ями трьох незаконно утримуваних Росією українських співробітників СММ організації.

"Російська агресія принесла страждання Гостомелю, Бучі та Бородянці в Україні. Як чинний голова ОБСЄ я зустрівся з цими громадами, щоб висловити їм солідарність. Мальтійське головування в ОБСЄ нагадуватиме світові про звірства, яких вони зазнали", — наголосив Борг.

Ієн Борг

Ієн Борг під час візиту в Україну. Фото з соцмережі Х

Варто зазначити, що саме Мальта з січня 2024 року почала річне головування в ОБСЄ, після того, як Російська Федерація кілька місяців поспіль блокувала функціонування організації.

Ієн Борг у Бучі

Ієн Борг під час візиту в Україну. Фото з соцмережі Х

Нагадаємо, керівники держав-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) рішуче засудили масовані обстріли Російської Федерації по території України, які відбулися 2 січня. Вони також закликали припинити війну.

Також Україна задокументувала 626 випадків застосування російськими військовими боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. Про це повідомила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 21:57