Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Джерело: Facebook

Головнокомандувач Сирський виявив прорахунки українських командирів на Донбасі

Прорахунки деяких командирів на місцях певним чином вплинули на українську оборону на Донбасі. Аби виправити ситуацію, туди вже скерували відповідні резерви.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський на своїй Facebook-сторінці.

Він розповів, що під час роботи в окремих командирів виявили певні прорахунки у володінні ситуацією й оцінці противника, що "безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках".

"Я вжив усіх заходів для виправлення ситуації на місці з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів і матеріальних засобів, а також необхідних резервів", — зазначив Сирський.

Головнокомандувач Збройних сил України також додав, що ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту, зокрема, особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ і захопити Тоненьке, Орлівку, Семенівку, Бердичі, Красногорівку.

"Тривають жорсткі бої в районах Вербового та Роботиного, над якими ворог намагається повернути контроль. Свою роботу в районі бойових дій я розпочав з оперативно-тактично угруповання "Донецьк", в частинах, які тримають оборону на Авдіївському напрямку", — додав генерал.

Нагадаємо, Сирський також розповів, що ситуація в районі проведення операцій Сил оборони України на Донбасі залишається складною. Разом з тим, українським військовим вдалося вибили противника з околиць Орлівки на Авдіївському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 13:16