Володимир Зеленський й Олександр Сирський. Колаж: TrueUA

Сирський готує два сценарії ведення війни: Зеленський повідомив деталі

Президент України Володимир Зеленський вважає, що без допомоги Сполучених Штатів Америки Україні буде не лише складно досягти будь-яких нових успіхів на полі бою, але й продовжувати захищатися від російського агресора. За його словами, вагомим фактором є час, адже Росія може готувати новий наступ вже наприкінці травня цього року.

"Люди будуть підготовлені, але не будуть підготовлені боєприпаси й бригади не будуть готові... Не лише до нашого контрнаступу, вони не будуть готові захищатись, залишатися сильними. Це буде дуже складно", — сказав президент України в інтерв'ю CNN.

За його словами, новий головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський на сьогодні розробляє два варіанти плану подальших дій на фронті. Зокрема, якщо Київ отримає допомогу США, то зможе розпочати опір Росії. Якщо цього не станеться, Україні доведеться зосередитись лише на обороні.

Зеленський додав, що мав розмову зі спікером Палати представників Майком Джонсоном щодо виділення Україні допомоги у розмірі 60 мільярдів доларів й почув оптимізм від нього.

"Він (Майк Джонсон, — ред.) сказав, що зробить все, щоб підтримати Україну, і він на нашому боці, і він розуміє, наскільки героїчними є наші люди, наші солдати та мирні жителі", — наголосив президент.

Зеленський зауважив: хоч і розуміє, що США наближаються до виборів, він сподівається, що угода може бути досягнута.

"Якщо вони передумають, для нас це велика проблема. Я звернувся до президента з проханням допомогти мені та українському народу й провести ще одну зустріч з демократами та республіканцями?" — поділився український лідер. 

Глава держави також додав, що Росія витрачає "мільярди" на поширення хибної інформації про війну і що їй вдалося використати дезінформацію як зброю, вплинувши на дебати у США.

"Я був здивований, що дезінформація настільки сильна навіть у США, Європейському Союзі та у всьому світі. Росіяни вклали в це багато грошей", — сказав він.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський під час форуму "Україна. Рік 2024" повідомив, що Російська Федерація знала про плани Збройних сил України щодо контрнаступальних операцій. За його словами, Кремль отримав секретну інформацію ще восени 2022 року.

Водночас Зеленський переконаний, що Україна не програє війну проти Російської Федерації. Він наголосив, що найважче нашій державі було на початку повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 00:56