Фото: Офіс президента

"Росія готує наступ": Зеленський назвав місяці, які будуть дуже складними для України

Російська Федерація вже найближчими місяцями готує наступ на фронті. Він припаде на кінець весни чи початок літа цього року.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час форуму "Україна. Рік 2024".  

Зеленський відповів на питання журналістів, що буде з Україною через рік, якщо теперішня динаміка війни не припинятиметься, а також продовжуватиметься недостатнє постачання зброї та боєприпасів.

"Нам складно буде найближчі місяці. Тому що є колихання в США, які мають вплив на деякі держави. Хоча ЄС відповідною підтримкою показав свою здатність бути лідерами. Нам буде складно в березні-квітні. Ми будемо проходити період різних хвиль: і політичних, і фінансових, і різного тиску", — сказав глава держави.

Зеленський повідомив, що Російська Федерація буде готувати контрнаступальні дії на початку літа або в кінці травня.

"Вони будуть готуватися. Ми будемо готуватися до бою. Я вважаю, що їх бій (наступ, — ред.), який почався 8 жовтня, не приніс жодного результату. Ми зі свого боку підготуємо наш план. Переломним моментом стануть вибори у США. І після цього ми розумітимемо, що відбудеться далі", — сказав український лідер.

За даними Генштабу, протягом 25 лютого на лінії фронту відбулося 81 бойове зіткнення. Ворог здійснює безперервні штурми на Авдіївському та Мар'їнському напрямку, намагаючись відтіснити Сили оборони із займаних позицій.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомив, що у війні проти Російської Федерації загинула 31 тисяча українських військових. Водночас у країни-агресора втрати у кілька разів більші.

За словами Зеленського, російський диктатор Володимир Путін повинен усвідомити, що його країна програла війну проти України. Для цього главі Кремля запропонують майданчик, на якому повинна бути встановлена справедливість.

Водночас Зеленський переконаний, що Україна не програє війну проти Російської Федерації. Найважче нашій державі було на початку повномасштабного вторгнення.

Також президент Зеленський наголосив, що Україна довго працює з західними союзниками щодо надання нашій державі далекобійної зброї. Для цього ідеально підходять американські ракети ATACMS, які вражають цілі на відстані 300 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 19:54