Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Голову Пентагону Остіна знову госпіталізують: названо причину

Міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна знову ушпиталять. Він пройде планову нехірургічну процедуру.

Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

Наголошується, що Остін буде ушпиталений в Національний військово-медичний центр імені Волтера Ріда. Там голова Пентагону пройде планову, необов'язкову і малоінвазивну нехірургічну процедуру. Це пов'язане з проблемою сечового міхура у чиновника.

"Проблема із сечовим міхуром міністра не пов'язана з діагнозом раку і не вплинула на його позитивний прогноз щодо раку", — наголосив прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер.

Допоки Остін буде в лікарні, обов'язки міністра оборони США тимчасово виконуватиме його заступниця Кетлін Гікс.

"Міністр визначив, що він тимчасово не зможе виконувати свої функції та обов'язки під час процедури, тому заступник міністра оборони Кетлін Хікс візьме на себе функції та обов'язки міністра оборони та буде виконувати обов'язки міністра оборони", — зауважили в Пентагоні.

Що відомо про стан здоров'я Ллойда Остіна

1 січня міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда. Проте про погіршення стану здоров'я очільника Пентагону стало відомо лише за чотири дні після госпіталізації. Причиною стали ускладнення після нещодавньої планової медичної процедури.

Варто зазначити, що інформацію про госпіталізацію Остіна впродовж чотирьох днів приховували навіть від президента Джо Байдена. Згодом Ллойд Остін заявив, що вже абсолютно здоровий та найближчим часом повернеться до Пентагона. 

Також 9 січня Національний військово-медичний центр Волтера Ріда проінформував, що у глави Пентагона Ллойда Остіна медики виявили захворювання на рак. На той час його вже прооперували.

Нагадаємо, 12 лютого Ллойд Остін знову був госпіталізований через проблеми з сечовим міхуром. Тоді в Пентагоні зазначили, що усі керівні структури держави проінформовані про ситуацію. Наступного дня стало відомо, що на час госпіталізації Остін передав обов'язки заступнику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.05.2024 23:57