Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Міністра оборони США Остіна знову госпіталізували

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін знову потрапив до лікарні. Як повідомив речник Пентагону Патрик Райдер, госпіталізація пов’язана "симптомами, що вказують на гостру проблему з сечовим міхуром".

Про це йдеться у заяві посадовця. 

"Сьогодні (11 лютого, — ред.), приблизно о 14:20, міністр оборони Ллойд Дж. Остін ІІІ був доставлений охороною до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда для обстеження у зв'язку з симптомами, що вказують на гостру проблему з сечовим міхуром", — зазначив Райдер.

Він додав, що про госпіталізацію Остіна повідомлені заступник міністра оборони й голова Об'єднаного комітету начальників штабів, а також Білий дім і Конгрес.

"Наразі міністр продовжує виконувати свої посадові функції та обов'язки. Міністр Остін поїхав до лікарні з несекретними і секретними системами зв'язку, необхідними для виконання своїх обов'язків", — сказав Райдер і зауважив, що за необхідності функції та обов'язки міністра оборони візьме на себе заступник Остіна.

Нагадаємо, що 15 січня Ллойда Остіна виписали з лікарні 15 січня після двох тижнів лікування ускладнень, які виникли після операції через рак простати. Після цього він працював вдома, зокрема й головував на 18-му засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Минулого тижня медики повідомили, що лікування Остіна триває добре, й додаткового хірургічного втручання не планують.

Раніше у США виник значний розголос довкола госпіталізації Остіна через те, що президент Джо Байден і вищі посадовці адміністрації Білого дому перший час не знали, що він у лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.02.2024 01:16