Володимир Кудрицький. Фото: "Укренерго"

Голову "Укренерго" Кудрицького можуть звільнити сьогодні ввечері, — нардеп

Володимира Кудрицького планують звільнити з посади голови Національної енергетичної компанії "Укренерго". Це може трапитися ввечері 2 вересня.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Сьогодні на вечір планують переломити Наглядову раду і звільнити голову "Укренерго" Володимира Кудрицького", — написав він у Telegram.

За його словами народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун опублікувала цікавий спільний лист від EU delegation, EBRD, IFC та бізнес-омбудсмена.

"У листі, навіть вже без натяків, прямо говорять, що це погана ідея. Не тільки з боку корпоративного управління (тому що воно не передбачає що ставка там щось доручає наглядовій), а навіть з погляду мільярдів євро кредитів для "Укренерго", — додав Железняк.

Скріншот сторінки Ярослава Железняка у Telegram

Скріншот сторінки Ярослава Железняка у Telegram

Про можливе звільнення Володимира Кудрицького писали низка ЗМІ ще 30 серпня. Деякі українські видання також інформували, що в Офісі президента міністр енергетики Герман Галущенко проводив співбесіди з потенційними кандидатами на голову правління НЕК "Укренерго". 

Варто зазначити, що Володимир Кудрицький очолює "Укренерго" з 2020 року.

Нагадаємо, у липні Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження проти голови НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2024 19:42