Володимир Кудрицький. Фото: "Укренерго"

НАБУ проведе антикорупційну перевірку щодо голови "Укренерго" Кудрицького: рішення суду

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження проти голови НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького.

Про це йдеться у рішенні суду від 17 липня, яке опубліковано у Єдиному державному реєстрі.

Відповідне рішення суд ухвалив після заяви адвоката, у якій він поскаржився на НАБУ до суду, що бюро не зареєструвало заяву про злочин, пов'язаний із Кудрицьким. Зокрема, у заяві йшлося про можливі кримінальні правопорушення, передбачені статтями 209, 364 та 368 Кримінального кодексу України, які стосуються зловживання владою та службовим становищем.

"Під час судового розгляду Скарги встановлено, що 01.07.2024 ОСОБА_6 на адресу НАБУ надіслано заяву про злочин від 28.06.2024, в якій заявником викладено обставини щодо можливого вчинення головою правління НЕК "Укренерго" ОСОБА_8 кримінальних правопорушень", - йдеться в ухвалі суду.

Відтак, ВАКС розглянув скаргу та визнав, що бюро повинно було зареєструвати заяву, оскільки вона містила достатньо інформації про можливий злочин. Цю ухвалу суду ще можуть оскаржити під час апеляції.

Варто зауважити, що відтепер НАБУ зобов'язане розпочати розслідування щодо можливих кримінальних правопорушень, вчинених Кудрицьким.

Нагадаємо, 26 червня Служба безпеки України (СБУ) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) викрили керівника департаменту "Укренерго", який розкрадав бюджетні кошти на закупівлі бронежилетів. Водночас Кудрицький проходив по цій справі як свідок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.07.2024 19:59