Затримання розкрадача. Джерело: НАБУ

Розкрадання під час закупівлі бронежилетів: посадовця "Укренерго" викрили на зловживаннях

Служба безпеки України (СБУ) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) викрили керівника департаменту "Укренерго", який розкрадав бюджетні кошти на закупівлі бронежилетів.

Про це повідомили прес-служби НАБУ та СБУ. Правоохоронці з’ясували, що керівник одного з департаментів «Укренерго» навесні 2022 року організував закупівлю бронежилетів для працівників компанії за завищеною вартістю

"Упродовж березня-квітня 2022 року начальник департаменту безпеки ПрАТ НЕК "Укренерго", який відповідав за перевірку постачальників та вибір найвигідніших пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову", — повідомили в НАБУ.

Такі дії посадовця заподіяли державі збитків на суму понад 10,3 мільйона гривень.

За даними слідства, колишній посадовець залучив афілійовану комерційну структуру, яка не мало дозвільних документів і ліцензій на виробництво військової амуніції та ніколи не здійснювала виробництво подібної продукції.

Колишньому посадовцю Укренерго повідомили про підозру за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки. Розв’язують питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.

Затримання розкрадача. Джерело: НАБУ

Затримання розкрадача. Джерело: НАБУ

Нагадаємо, що у квітні працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у справі стосовно колишніх високопосадовців Міністерства оборони України, яких підозрюють у закупівлі неякісної амуніції для військових. Обвинувальний акт тоді направили до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.06.2024 17:17