Фото ілюстративне. Джерело: auto-blog

Google випустив одне з найочікуваніших оновлень для своїх карт на Android Auto

Якщо водії колись користувалися сервісом Waze, яку вважали автомобільною фішкою від Google, то тепер вони можуть забути про цей додаток. Зараз усе зібрано в одному зручному місці.

Про це повідомило видання Auto Evolution.

"Якщо ви використовували Waze у своєму автомобілі, то знаєте, що його головною функцією є система повідомлень про інциденти. Користувачі можуть позначати небезпеки на дорозі, включаючи аварії, лежачих поліцейських і дорожні роботи, щоби попередити інших і зробити кожен маршрут передбачуванішим", — йдеться в повідомленні.

Хоча Google Maps пропонує схожі можливості вже декілька років, досі повідомлення про інциденти були доступні лише на мобільних пристроях. На початку цього місяця система повідомлень про небезпеку з'явилася в CarPlay. А тепер і користувачі Android Auto отримують змогу випробувати повноцінну функціональність послуги у Картах Google.

Водії зможуть повідомляти про небезпеку на дорогах, роз починаючи з Індії, де вже розпочалося тестування. Згодом функція пошириться у всьому світі, але Google не називає точних термінів.

Google Maps і Waze наразі є найпопулярнішими навігаційними програмами на Android Auto, а остання пропонує підтримку повідомлень про дорожні пригоди ще з першої версії, доступної в автомобілі. Ця функція довгий час була основною причиною, чому користувачі обирали Waze, а не Google Maps, тому Google, випустивши це оновлення, може зробити Waze неактуальним.

Чутки про те, що Google може об'єднати Google Maps і Waze, ходили в мережі роками, але пошуковий гігант ніколи публічно не коментував цей сценарій.

Нещодавно Waze отримав велике оновлення на всіх підтримуваних платформах, завдяки чому з'явилися попередження про лежачих поліцейських і сповіщення про дороги, що об'єднуються. Waze також включає покращену навігацію на кільцевих перехрестях та попередження про різкі повороти та зниження швидкості. Імовірно, все це тепер варто очікувати й у Google Maps на Android Auto й інших платформах.

Нагадаємо, що у травні компанія Google представила пошукову систему на основі штучного інтелекту. Блоки інформації, які згенерував ШІ, будуть відображатись у верхній частині екрана та намагатимуться одразу надати користувачеві відповідь на його запит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 28.07.2024 16:36