Фото: росЗМІ

Готель, квартири та авто: Антикорупційний суд конфіскував статки гауляйтера Сальдо

Вищий антикорупційний суд конфіскував статки колаборанта з Херсона Володимира Сальдо. Колишній мер тепер активно співпрацює з окупантами.

Про це повідомляє ГО "Центр протидії корупції".

Відповідне рішення за позовом Міністерства юстиції суд ухвалив 9 травня.

"Суд конфіскував у Сальдо зареєстроване у Коростишівському районі ПАТ "Каштан", яке займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю, 30% транспортної компанії "Дельта Сервіс". Окрім того, у колаборанта забрали готель та триповерхову будівлю у Херсоні, будинок площею 226 кв. м у Херсоні, інші квартири у Херсоні та Одесі, апартаменти площею понад 300 кв. м у Ялті, квартиру та два паркомісця в Ореанді, кілька земельних ділянок та автомобіль Volvo XC90", — йдеться в повідомленні.

Проте суд відмовився конфісковувати майно, записане на доньку Ірину, зокрема, зареєстровані в Херсоні ТОВ "Бебко" (мережа автосалонів, яка є дилером автівок Volvo) та ТОВ "Конка", що займається організацією дозвілля.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили у Херсоні військовослужбовця, який після вторгнення російських загарбників вирішив не протистояти ворогу зі зброєю в руках, а прислужувати окупантам. Він мав тісні відносини з міською окупаційною адміністрацією, зрадник співпрацював з командою Володимира Сальдо.

Також Служба безпеки України повідомила про підозру власниці херсонської телерадіокомпанії "ВТВ плюс". Жінка "розкручувала" медійний образ гауляйтера Володимира Сальдо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 09.05.2023 11:19