Фото: DR

Готують масований наступ: стало відомо, скільки батальйонів стягнули рашисти на Донеччину

Окупанти суттєво збільшили кількість живої сили на Донецькому напрямку — нині там нараховується 190 батальйонів (500-600 осіб в одному батальйоні, за даними української розвідки, — ред.), тоді як минулого тижня ще було 160. Це свідчить про те, що Росія готується до масованого наступу.

Про це повідомив голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телеканалу "Еспресо".

"За даними розвідки, росіяни стягують на Донецький напрямок (Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Мар'їнка) додаткові сили. Пару тижнів тому було сконцентровано близько 160 батальйонів — зараз вже 190. Навіть з неповною комплектацією — це дуже багато людей. Розуміємо, що, скоріше за все, вони до чогось готуються. 24 лютого, ймовірно, будуть наступати", — сказав Барабаш.

Очільник Авдіївської військово-цивільної адміністрації додав, що окупанти стягують на околиці Макіївки та Донецька невеликими партіями боєкомплекти.

"Це говорить про план на масштабну наступальну операцію", — сказав він. 

Нагадаємо, за даними української розвідки, рашисти скупчили свою бойову авіацію за 200 км від державного кордону України. Наші військові потенційно не зможуть уразити її на такій відстані. Там вважають, що Росія може використати авіацію на сході України. В ГУР зазначають, що наступ, який РФ почала на сході — це реалізація плану Путіна щодо захоплення територій Донецької та Луганської областей до кінця березня.

19 лютого стало відомо, що українські військовослужбовці відбили з десяток атак окупантів на Донбасі. Зокрема, прикордонникам вдалося знищити 40 російських загарбників.

За даними військових, російські загарбники змінили тактику атак в напрямку Вугледара Донецької області. Зокрема, рашисти припинили нічні обстріли ЗСУ. Останнім часом на цьому напрямку чисельність штурмових дій коливається від двох до чотирьох.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2023 23:14