Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти змінили тактику поблизу Вугледара: як тепер атакує ворог

Російські загарбники змінили тактику атак в напрямку Вугледара Донецької області. Зокрема, рашисти припинили нічні обстріли ЗСУ.

Про це повідомив спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

"Ворог дещо змінив свою тактику на цьому напрямку. Він фактично перестав вночі атакувати наші позиції", — каже Дмитрашківський.

Спікер зазначив, останнім часом на цьому напрямку чисельність штурмових дій коливається від двох до чотирьох.

"Натомість вдень ворог дуже потужно застосовує артилерію, лише за вчора на Донецькому напрямку противник використав її 223 рази. При цьому штурмових дій в районі Вугледару та Мар'янки було 16", — розповів Дмитрашківський.

Також він повідомив, що противник змінив тактику не тільки обстрілів ЗСУ, а й тактику застосуванні авіації.

"Якщо раніше вони вели штурмуючий вогонь і постійно працювали підрозділи ДРГ та штурмові групи. На сьогодні ж спостерігається дещо інша тактика: окупанти вночі тепер намагаються відновлюватися та поповнювати свої резерви. Саме в цьому й полягає їхня нічна зміна тактики", — підсумував Дмитрашківський.

Нагадаємо, 16 лютого повідомлялося, що російські загарбники змінили тактику обстрілів України. Під час нічної атаки 16 лютого ворог не став використовувати спершу дрони-камікадзе, а застосував одразу ракети.

За даними ЗСУ під час нічної атаки ворог обстрілював наші території ракетами, дронами та авіацією. Противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 12:12