Фото: Аrmyinform

Нічний обстріл України: скільки ракет випустив ворог

Вночі 16 лютого російські терористи вчергове атакували Україну. Ворог обстрілював наші території ракетами, дронами та авіацією.

Про це повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За її словами, рашисти випустили по Україні вісім ракет типу "Калібр". Зафіксовано приліт.

"ППО південного напрямку спрацювала на відмінно — збиті всі 8 ракет  6 над Миколаївщиною, 2  над Херсонщиною. На жаль, ворог використав й інші способи ураження  це була міксована атака, зокрема, із застосуванням дронів та літаків стратегічної авіації. Знаємо, що є влучання у Львівській області", — розповіла Гуменюк.

Крім того, за даними Повітряних сил України, противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування.

"Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, вісім крилатих ракет "Калібр" із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя", — йдеться у повідомленні.

ЗСУ вдалося збити 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

"На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет", — додали військові.

Нагадаємо, вночі 16 лютого в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Вибухи лунали у кількох областях. В Офісі президента зауважили, що російські загарбники змінили тактику атак на Україну — тепер ворог застосовує фальш-цілі.

Додамо, 12 та 14 лютого сили противника вже запускали по території України розвідувальний безпілотник та повітряні кулі з кутовими відбивачамиУ ЗСУ пояснили, що маршрут цих куль залежить від напрямку вітру. За допомогою таких об'єктів ворог сканує небо України й веде радіолокаційну розвідку простору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2023 08:09