Фото: defence-ua.com

Бояться ударів ЗСУ: де окупанти заховали свою авіацію

Російські загарбники скупчили свою бойову авіацію за 200 км від державного кордону України. Наші військові потенційно не зможуть уразити її на такій відстані.

Таку заяву зробив представник української розвідки Андрій Юсов у коментарі Kyiv Post.

За словами військового, РФ скупчила сотні літаків і гелікоптерів на своїх авіабазах на заході, але масований повітряний напад на столицю нашої держави малоймовірний.

"Ми маємо інформацію про наявність приблизно 450 літаків тактичної авіації (не стратегічних бомбардувальників) і близько 300 гелікоптерів, половина з них — ударні. Вони розміщені в основному на території Російської Федерації не менше ніж за 200 км від кордону, зосереджені в різних місцях, але за межами нашого обстрілу", — сказав Юсов.

Він також зазначив, що російські аеродроми та авіаційні засоби навмисно розташовані на відстані 200 км або більше від кордону, щоб не потрапити в зону потенційного удару 80-кілометрового залпу HIMARS.

За оцінками експертів, Росія може використати авіацію на сході України.

"Наступ Росії на сході триває, і це реалізація плану Путіна щодо захоплення територій Донецької та Луганської областей до кінця березня", — додав він.

Юсов переконаний, що нинішня спроба Кремля завоювати східні регіони України закінчиться невдачею, з літаками чи без них.

Окрім того, представник ГУР зауважив, що Україні необхідно посилювати протиповітряну оборону та авіацію, включно з винищувачами четвертого покоління виробництва США F-16.

Нагадаємо, Збройні сили України знищили 5080 окупантів з 13 по 19 лютого поточного року. Також українським військовим вдалося збити два літаки, вертоліт, 16 ракет та дев'ять безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2023 15:44