Фото: Офіс президента

"Готуються нові безпекові угоди": Зеленський провів нараду щодо міжнародної роботи України найближчими місяцями

Президент Володимир Зеленський 19 березня провів нараду щодо міжнародної роботи України в березні – квітні 2024 року. Гарант анонсував нові безпекові угоди для нашої держави.

У своєму вечірньому відеозверненні очільник держави розповів, що готуються нові кроки для того, аби російські терористи понесли покарання за воєнні злочини в Україні.

"Провів нараду щодо нашої міжнародної роботи в березні — квітні. Готуються до підписання нові безпекові угоди з партнерами, будуть і нові юридичні кроки для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Важливо, щоб цей рух — рух до справедливості — мав постійну енергію, постійне посилення. Я вдячний кожному в команді нашої держави та в усіх міжнародних інституціях, хто заради цього працює — заради справедливості", — наголосив президент.

До того ж, за словами Зеленського, країна-агресорка, її керівництво та кожен воєнний злочинець повинні відповідати за все, що вони роблять, і зокрема відповідати саме в юридичній площині.

"Світ повинен бачити, як міжнародна юстиція працює у відповідь на агресію й терор. Лише один приклад зараз – Сумщина, наш регіон, який межує з російською територією. І це – постійні російські спроби заведення ДРГ. Постійні терористичні обстріли та удари. Наші прикордонні села російська армія намагається просто спалити до руїн. Лише від початку цього березня й до сьогодні російська авіація скинула лише на громади Сумщини вже майже 200 керованих бомб. Просто по селах, по містах, по цивільній інфраструктурі", — зауважив гарант.

Президент додав, що на сьогодні для України є життєво необхідним посилити свою протиповітряну оборону таким чином, щоб унеможливити російський терор. 

"На Сумщині, на нашій Чернігівщині, Харківщині, у Донецькій області, на Луганщині, у південних наших регіонах. Усюди, де це потрібно. Відповідні системи є в партнерів. Максимальне прискорення потрібне й щодо F-16 також. Я дякую всім, хто допомагає. Важливо, щоб великі країни, які мають необхідну зброю, справді були великими в захисті життя — не тримали цю зброю десь там, на складах чи зберіганні, а щоб Patriot та все інше реально працювало для порятунку життів людей", — додав очільник держави.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що від початку березня 2024 року окупанти для атак по Україні застосували 130 ракет різних типів та понад 320 безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 22:38