Фото: Слуга Народу

"Гра російських спецслужб": у Зеленського пояснили мету "зливів" секретних документів

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що інформація про нібито "витік" даних із секретних документів західних союзників є типовою грою російських спецслужб.

Про це він написав у Twitter.

За словами Подоляка, росіяни це роблять з метою розколу в українському суспільстві. 

"Мета "зливів" секретних даних очевидна: 1. Відвернути увагу. 2. Посіяти сумніви та взаємні підозри. 3. Внести розколи… Це стандартна гра російських спецслужб. Береш відкриті брифінги, додаєш фіктивні відомості чи окремі елементи перехоплень і публікуєш у соцмережах, легалізуючи "злив", — написав Подоляк.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

Раніше радник голови Офісу Михайло Подоляк заявляв, що матеріали з планами підготовки України до майбутнього контрнаступу, які з’явилися у соцмережах як нібито витік засекречених документів — це "псевдозливи" Росії.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

8 квітня стало відомо, що у соціальних мережах оприлюднили нові секретні документи США. Вони стосуються війни в Україні, Китаї та Близькому Сході.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2023 14:10