Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

У соцмережі "злили" нові секретні документи США про Україну, Китай та Близький Схід

У соціальних мережах оприлюднили нові секретні документи США. Вони стосуються війни в Україні, Китаї та Близькому Сході.

Про це повідомляє The New York Times.

Це другий великий "злив" за кілька днів. Аналітики вважають, що витік понад 100 конфіденційних документів може завдати значної шкоди національній безпеці США.

Крім того, колишній високопосадовець Пентагону Мік Малрой заявив, що витік становить серйозну загрозу для системи безпеки і може завадити військовому плануванню в Україні.

За даними видання, один із чиновників заявив, що документи, ймовірно, надійшли не від української сторони, оскільки вони не мали доступу до конкретних планів, які мають маркування офісів Об'єднаного штабу Пентагону.

Другий чиновник сказав, що визначити те, як стався витік документів, стане можливим після того, як буде визначено, хто з чиновників мав до них доступ.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

Раніше радник голови Офісу Михайло Подоляк заявляв, що матеріали з планами підготовки України до майбутнього контрнаступу, які з’явилися у соцмережах як нібито витік засекречених документів — це "псевдозливи" Росії.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.04.2023 08:10