Фото: chasdiy.org

"Графіки" комендантської години: українців попередили про нові фейки

У соцмережі TikTok масово поширюють відео про те, що з 25 жовтня в Україні змінюється графік комендантської години. Проте дана інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Зазначається, що автори відео посилаються на голову ВР Руслана Стефанчука, який нібито заявив, що це необхідно для контролювання населення під час зимового періоду. Також поширювачі фейків просять перейти за посиланням і дізнатися, яка комендантська година буде в тому чи іншому населеному пункті. 

"Насправді ніяких нових графіків комендантської години не існує, а посилання, за якими користувачів закликають перейти – ведуть на різні TG-канали і сторонні сайти. Окрім того, голова ВРУ також не робив подібних заяв, оскільки рішення про графік комендантської години входить у компетенцію очільників ОВА", — йдеться у повідомленні.

Фахівці попередили, що відео з клікбейтними заголовками створюються з метою підняття охоплень ресурсів і залучення нових користувачів. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ворожа пропаганда поширює неправдиву інформацію про голову Національного банку України Андрія Пишного. Росіяни заявляють, що він "купив статтю" американського видання.

До того, нещодавно у ЗМІ з'явилась інформація, що Андрій Пишний нібито написав заяву на звільнення з посади голови Національного банку України. Чиновник заявив, що це фейк, і спростував чутки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 13:54