Фото: fakty.com

Росіяни поширили фейк про голову НБУ Пишного

Ворожа пропаганда поширює неправдиву інформацію про голову Національного банку України Андрія Пишного. Росіяни заявляють, що він "купив статтю" американського видання.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

"Ворожі ресурси поширюють скріншоти "статті" видання The American Insider про голову Національного банку України Андрія Пишного. Як зазначають пропагандисти, стаття була куплена очільником НБУ, оскільки містить хвалебні відгуки про його роботу на посаді голови Нацбанку", — йдеться у повідомленні.

Проте у Центрі проаналізували, що сайт, на який посилаються пропагандисти, є фейковим. ЦПД встановив, що його було зареєстровано в жовтні 2023 року, а перші публікації датуються вереснем. Окрім того, справжнє видання The American Insider використовує домен org, тоді як на фейковому сайті використовується "live".

"Тобто ніякої "замовної статті" не існує. Цей вкид є продовженням інформаційної кампанії з дискредитації Національного банку України", — йдеться у повідомленні.

Фото: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилась інформація, що Андрій Пишний нібито написав заяву на звільнення з посади голови Національного банку України. Чиновник заявив, що це фейк, і спростував чутки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.10.2023 17:05