Фото: Офіс президента

Греція візьме участь у навчанні українських пілотів на F-16, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Греція візьме участь у тренуванні українських пілотів на західних винищувачах F-16.

Про це він повідомив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

Зеленський наголосив, що обговорив із прем'єром Греції оборонні потреби України та назвав конкретні речі, які можуть прискорити завершення агресії РФ.

"Сьогодні ми маємо важливий результат для авіаційної коаліції. Греція візьме участь у тренуваннях наших пілотів на F-16. Дякую за цю пропозицію", — повідомив гарант.

Крім того, сторони порушили питання глобальної безпеки та територіальної цілісності України.

"Сьогодні ми обговорили з паном прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом кілька пріоритетних тем. Звісно, я поінформував про ситуацію на полі бою, про удари російських терористів і про наші можливості щодо відновлення глобальної безпеки та територіальної цілісності нашої держави", — сказав президент.

Нагадаємо, 21 серпня Володимир Зеленський прибув з візитом до Греції, де у нього запланована низка перемовин та зустрічей. Очільник держави зазначив, що візьме участь у саміті Україна — Балкани, де на зустрічі з лідерами говоритиме про європейську та євроатлантичну інтеграцію, оборонну співпрацю та безпеку. Крім того, плануються окремі переговори щодо двосторонніх питань, а також зустріч із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 20:37