Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Гроза взимку в Києві: синоптик Наталка Діденко пояснила, з чим пов’язане рідкісне явище

У четвер, 11 січня, ввечері мешканці Києва мали можливість спостерігати за рідкісним природним явищем. У метеорології воно називається снігова гроза, тобто коли замість дощової зливи сипле сніг.

Про це написала синоптик Наталія Діденко на своїй Facebook-сторінці.

"Любі кияни! Не хвилюйтеся. Справді, схоже, це була гроза. Взимку вкрай рідко, але буває", — зазначила вона.

За її словами, над Україною якраз проходить атмосферний фронт. Повітря суне холодне, тобто атмосфера заповнюється холодним північним повітрям, яке зіткнулося з вологими потоками атмосферного фронту. Таке зіткнення спровокувало грозу.

"Буває. Називається в метеорології — снігова гроза, коли замість дощової зливи йде сніг. Сподіваюся, що відповідні наші служби краще пояснять. Розлогіше та детальніше. І не варто приплітати до цієї грози забобони, прикмети та народні страшилки", — пояснила синоптик.

Вона визнала, що таке рідкісне явище, зрозуміло, приваблює подібні речі, але ж ми — досвідчені, мудрі, загартовані та довіряємо лише зʼясованим і перевіреним фактам.

"Ну, може часом і страшнувато, але не показуємо. За годинку-дві фронт піде далі, небо прояснить, мороз зміцніє. Завтра одягайтеся тепліше! Гроза взимку буває!", — підсумувала Наталка Діденко.

Нагадаємо, що в четвер, 11 січня, ввечері столицю України засипає снігом. У деяких районах Києва чути грім і блискавку, здійнявся буревій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.01.2024 00:09