Фото: соцмережі

Гучний скандал на Одещині: чиновники викинули з гуманітарки дві тонни печива

В Одеській області місцева влада утилізувала дві тонни печива. Гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб та іншої категорії людей зіпсувалося на складах.

Про це повідомляє "Махала".

За інформацією джерела інцидент стався у Болграді на Одещині. Місцеві жителі шляхом звернення до видання звернулися до міськради, аби там підтвердили або спростували інформацію щодо утилізації солодощів. Своєю чергою журналісти надіслали інформаційні запити до Болградської районної військової адміністрації та до міської ради.

Так, у Болградській районній військовій адміністрації заявили, що регулярно публікують на своєму офіційному вебсайті інформацію щодо потреб, надходжень та залишків гуманітарної допомоги.

Водночас у даній міській раді повідомили, що отримана ними гуманітарна допомога мала бути видана внутрішньо переміщеним особам. Проте через деякий час виявилось, що кількість осіб, які реально проживають на території громади, значно менша, ніж було офіційно зареєстровано.

"Тому видача всієї допомоги одноразово ВПО не виявилося можливим та тривала деякий час. Беручи до уваги наявний залишок допомоги, прийняли рішення про її видачу мешканцям громади, які опинилися у складних життєвих обставинах. Подальше зберігання печива, яке входило до складу допомоги, у якого закінчився термін зберігання 01.03.2023 року, не було доцільним", — йдеться у заяві міськради.

Щоб не видавати населенню зіпсоване печиво, міська рада ухвалила рішення викинути його. Згідно з наявною інформацією, загалом було списано 2053 пачки печива "До кави" вагою 1 кг. Його передали у КП "Горводоканал" Болградської міської ради для подальшого знищення.

Поки не відомо, яким способом "Горводоканал" мав знищити печиво. Таким чином, Болградська міська рада фактично викинула понад дві тонни їжі на смітник, яку могли б отримати сотні сімей у громаді.

Нагадаємо, у Федерації профспілок України повідомили, що розпочались перемовини з визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2023 рік. Її хочуть підвищити майже на тисячу гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.05.2023 14:21