Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

Гуменюк натякнула на "великі успіхи" ЗСУ на Південному напрямку, але закликала до інформаційної тиші

Військові закликають українських громадян дотримуватись інформаційної тиші. Згодом це дозволить звітувати про "великі успіхи" на південному напрямку.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, російські війська перейшли в інтенсивну оборону на південному напрямку. Агресор вже розуміє, що просування Сил оборони стає невідворотним.

"Росіяни не можуть прорахувати, з якого саме напрямку їм чекати такої небезпеки", — зазначила речниця Сил оборони Півдня.

Наразі окупанти, додала вона, через невпевненість у ситуації на фронті намагаються активізувати важку артилерію, реактивні системи залпового вогню та тактичну авіацію.

Також керівниця прес-центру розповіла, що відтискання з боку українських військових відбуваються на лінії від трьох до восьми кілометрів уздовж усього узбережжя.

"Лінія фронту зараз доволі рухлива. Очевидним є факт, що ворога це притискає. Поки що ми просимо інформаційної тиші з тим, щоби запрацювала наша запланована сентенція, яка дозволить потім відзвітувати про великі успіхи", — підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, що в адміністрації президента України підтвердили інформацію про те, що українські війська закріпилися на лівобережжі Херсонської області. Проте ситуація на даному напрямку вкрай важка. Аналітики посилаються на виступ в Інституті Гудзона у Вашингтоні глави Офісу президента Андрія Єрмака. Він, зокрема підкреслив, що, попри складну бойову ситуацію, Сили оборони "закріпилися на лівому березі Дніпра" та продовжують контрнаступальні дії на невизначених ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 12:14